TRANSPORT PNEUMATIC

Extracția deșeurilor de producție
Unele procese de producție, generează deșeuri industriale și periculoase în mod continuu sau ocazional.

Tipografiile, fabricile de hârtie și carton, fabricile de producție și prelucrare a plasticului etc., toate produc deșeuri industriale cum ar fi: hârtie, metal, carton, plastic, textile, ambalaje, materiale adezive etc. Aceste deșeuri pot fi transportate de la sursă, iar producția poate fi optimizată prin gestionarea acestor deșeuri, ne mai fiind necesară colectarea manuală astfel îmbunătățind procesele de producție.

Extracția și transportul deșeurilor de producție

Principiul transportului pneumatic:

Aspirarea deșeurilor: Colectarea se efectuează direct prin orificiile de admisie ale utilajului. De obicei, un diverter programat controlează automat ritmul de colectare în funcție de cantitatea de material rezidual. Deșeurile prea mari sunt zdrobite sau tăiate înainte de introducerea în circuitul transportului.

Tocarea sau mărunțirea: în funcție de dimensiunea deșeurilor, acestea trec printr-un proces de mărunțire sau tăiere pentru a facilita transportul lor pe distanțe lungi, fără a crea blocaje în tubulatură.

Tubulatura de transport: În funcție de tipul deșeurilor, circuitul aeraulic trebuie să țină cont de mai mulți parametrii: viteza de transfer – dacă e prea mică crează blocaje, grosimea tubulaturii – dacă e prea subțire se sablează.

Filtrarea, reciclarea: Dacă aerul conține particule de praf, acesta trebuie filtrat fie prin mijloace uscate (filtru cu cartușe sau saci), fie prin mijloace umede (filtru umed de înaltă performanță). Aerul filtrat poate fi reciclat prin recuperator de caldură și reintrodus în hala de producție, fiind eficient mai ales în timpul iernii. Reciclarea acestui aer permite economisirea substanțială a energiei.

SC Euro EcoTech SRL
Baia Sprie, Jud. Maramures, Str. Mesteacanului FN
+40 743 337 624, +40 743 337 630
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.